Naš tim

 

Specijalna bolnica za urologiju UroAdria je rezultat 15-godišnje intenzivne međunarodne profesionalne saradnje dvojice srpskih urologa Dr Saše Tomovića i Dr Uroša Kenića i jednog od najpoznatijih urologa u širem regionu Dr Marka Zupančiča iz Slovenije.

 

Osim u svojim radnim sredinama ekipa je gostujući u više bolnica širom regiona obavila veliki broj najkompleksnijih uroloških operacija i neprestano prenosila svoje iskustvo i veštine, pogotovo na polju laparoskopske hirurgije u urologiji, na mlađe kolege.

 

Kao idejni osnivači bolnice, ustanove čija će jedina svrha biti vrhunska urologija, istu prihvataju kao vrhunac svog profesionalnog puta.

 

Njihovo dugogodišnje radno iskustvo u različitim sredinama, stalno stručno usavršavanje, naučni rad kao i neprestano uvođenje savremenih načina lečenja garant su da će za svakog pacijenta posebno odabrati najadekvatniji način dijagnostike i lečenja.

Marko Zupančič

Prim. dr sc med. dr Marko Zupančič

specijalista urolog

Dr Marko Zupančič je studirao u Ljubljani. Medicinski fakultet završio je 1986. godine, a specijalizaciju iz urologije 1992. Od 1988. godine radio je na Odeljenju za urologiju u Opštoj bolnici Slovenj Gradec, u periodu od 2007. do sredine 2021. godine na mestu načelnika. Bio je član pionirske ekipe koja je u Sloveniji i regionu 1990. godine uvela laparoskopsku hirurgiju, a dve godine kasnije urološku laparoskopiju.

U 35 godina bavljenja urologijom uradio je više od 12.000 različitih uroloških i hiruških operacija, od kojih oko 3.300 sa primenom laparoskopske operativne tehnike. U mesecu julu 2021. godine preuzeo je rukovođenje naše bolnice, a takođe još održava poslovni angažman u Sloveniji. Naučni deo svoje bogate profesionalne karijere posvetio je dijagnostici i lečenju karcinoma prostate, pa su mu teme magistarskog rada i doktorske disertacije bile baš iz ove oblasti.

Dr Saša Tomović

specijalista urolog

Dr Saša Tomović 1996. godine završio je studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a specijalizaciju iz urologije 2003. takođe na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Kao urolog/androlog radio je 17 godina u Univerzitetskom KBC “Zvezdara” u Beogradu, baveći se minimalno invazivnim urološkim procedurama, ali i stičući iskustvo iz rekostruktivne urološke hirurgije u saradnji sa Prof. dr  Savom Perovićem. 2014. godine prešao je u privatni zdravstveni sektor i postao jedan od  promotora razvoja privatne urološke prakse u Srbiji.

Preko 7 godina bio je na čelu privatnog urološkog centra “Urologija Vuk”, kad se posvetio i razvoju modernog lečenja kalkulozne bolesti bubrega i urinarnog sistema. Član je tima koji je bio idejni tvorac formiranja prve specijalne bolnice za urologiju u regionu, UroAdria gde radi kao specijalista urolog/urološki hirurg/androlog od njenog osnivanja.

Saša Tomović
Uroš Kenić

Dr Uroš Kenić

specijalista urolog

Dr Uroš Kenić je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio 2005. godine, a specijalističke urološke studije 2016. godine. Od 2005. godine sistemski osvaja i izvodi napredne urološke tehnike i sprovodi moderni urološki tretman svojih pacijenata, prvo na urologiji KBC Zvezdara, a potom i u privatnom sektoru, kroz OB Bel Medic, urološki centar Uro VUK, i sada Specijalnu bolnicu za urologiju UroAdria.

Bio je član pionirskog tima KBC „Zvezdara“  koji je od 2005. godine uvodio laparoskopsku hirurgiju u svakodnevnu urološku praksu. U okviru tima za kalkulozu urološkog centra Uro VUK usavršavao se je u oblasti kalkuloze urotrakta, a uža polja interesovanja su mu još lečenje muškog infertiliteta, poremećaji mokrenja, kao i laparoskopska urološka hirurgija. U timu naše bolnice je od njenog osnivanja.

Dr Ljiljana Milovanović

specijalista anesteziolog

Dr Ljiljana Milovanović je specijalista anesteziologije sa reanimatologijom sa dugogodišnjim radnim stažom. Studirala i specijalizirala je na Univerzitetu u Beogradu. Od  2002. do 2010. godine kao anesteziolog je radila u Opštoj bolnici u Pančevu, između 2011. i 2021 u KBC „Zvezdara“ u Beogradu, a član našeg tima je od osnivanja bolnice.

Anesteziolog je sa iskustvom, kako u operacionoj sali, tako i u jedinicama intenzivnog lečenja. U toku dugogodišnje anesteziološke prakse vodila je opštu i regionalnu anesteziju u različitim hirurškim granama. U toku pripreme za operaciju ćete kroz prijatan razgovor u ordinaciji imati priliku da je upoznate, dobiti preoperativna uputstva ali i odgovore na sva Vaša pitanja i eventualne nedoumice u vezi anestezije.

Ljiljana Milovanović

Ponosni smo na pažljivo odabran tim naših medicinskih sestara, anestetičara, instrumentarki, medicinskih tehničara i pomoćnog osoblja. Osim višegodišnjeg radnog iskustva u različitim renomiranim zdravstvenim ustanovama u Beogradu,

 

oni u našu sredinu donose i toplinu iskrene i opuštene komunikacije

sa pacijentima i njihovim najdražima.

 

Verujemo da će Vam njihov osmeh na licu i prava mera ispoljene empatije

u najtežim trenucima Vašeg lečenja olakšati boravak i još dugo nakon odlaska iz naše bolnice ostati u prijatnom sećanju.

Marko Zupančič

Slađana Kantar

Glavna medicinska sestra

Marko Zupančič

Nataša Petković

Zamenik glavne medicinske sestre

Marko Zupančič

Mirjana Vasković Sekešan

Anestetičar

Marko Zupančič

Dunja Nikčević

Anestetičar

Marko Zupančič

Danijela Knežević

Instrumentarka

Marko Zupančič

Valentina Maksimović

Instrumentarka

Marko Zupančič

Milica Jeremić

Medicinska sestra na prijemu

Marko Zupančič

Ivana Grujić

Medicinski tehničar

Marko Zupančič

Marko Rajić

Medicinski tehničar

Marko Zupančič

Kristina Stanković

Medicinski tehničar

Marko Zupančič

Branislava Bogdanov

Spremač

Marko Zupančič

Violeta Milovanović

Spremač

Marko Zupančič

Gordana Ranisavljević

Spremač

Marko Zupančič

Sandra Golubović

Spremač

Marko Zupančič

Ninko Miloševski

Spremač

Marko Zupančič

Mila Barać

Administrator