Laparoskopske operacije

 

Naš tim svakodnevno izvodi sve laparoskopske operacije u oblasti urologije. Dugogodišnje iskustvo ekipe koja je uradila više od 3.500 različitih hirurških i uroloških laparoskopskih operacija osnov je za strateški cilj naše bolnice, a to je da svima Vama ponudimo minimalno invazivni tretman, bez obzira da li se radi o malignoj ili benignoj bolesti, naravno u skladu sa savremenim stručnim okvirima. U slučajevima inaće veoma retkih kontraindikacija za primenu laparoskopskog pristupa naš tim suvereno vlada i klasičnom hirurškom tehnikom.

Laparoskopska hirurgija u savremenoj medicini predstavlja sinonim za minimalno invazivnu hirurgiju. Izraz laparoskopija potiče od grčkih reči „lapara“, što znači mekani deo tela između rebara i kuka, boka, slabine, i „skopein“, što znači gledati ili pregledati. Suština tehnike je naime prikaz unutrašnjosti telesnih šupljina, pomoću laparoskopa, tankog instrumenta sa endoskopskom kamerom, koji se koristi za prenos slike iz unutrašnjosti tela na monitor.

Osim anatomskih šupljina, kao što su trbuh (transabdominalni odnosno transperitonealni pristup) ili grudni koš (transtorakalni odnosno transpleuralni pristup), metodama balonske dilatacije takođe se mogu formirati veštačke šupljine između određenih slojeva tkiva, najčešće su to preperitonealni i retroperitonealni prostor (ekstraperitonealni pristup). Laparoskopske procedure, dijagnostičke ili operativne, izvode se kroz male rezove na koži, dužine od 0,5 do 1,5 cm, koji mogu da se nalaze daleko od obolelog organa.

Laparoskopske operacije pacijentima donose sve prednosti minimalno invazivne hirurgije. Uglavnom su to manji rezovi na koži, manje presecanje drugih tkiva, značajno manji bol i potreba za primenom analgetika, manja mogućnost intraoperativnih infekcija unutrašnjih organa, puno kraće vreme hospitalizacije, brzi oporavak i vraćanje normalnim fizičkim aktivnostima, brzo zarastanje operativnih rana i značajno bolji kozmetički efekat.

Primena laparoskopskih operacija u različitim granama hirurgije, u razvijenim državama je već godinama standardizovana. U timu specijalne bolnice za urologiju UroAdria se ponosimo činjenicom da smo od samog početka delovanja bolnice u prilici ponuditi Vam bilo koju laparoskopsku operaciju iz oblasti urologije.

Zatražite

konsultaciju

Vaš kontakt biće prihvaćen sa strane našeg prijemnog osoblja i istog dana prosleđen pojedinim članovima našeg stručnog tima. Naš odgovor možete da očekujete u roku od 24 časa. Prihvaćeni će biti samo obrasci koji će biti kompletno popunjeni.